V letošním dubnu měli žáci, žákyně i vyučující opět možnost zúčastnit se ankety „Školní kuchyně vaří na přání“. Prostřednictvím EduPage vybírali 5 druhů polévek (z nabídnutých deseti), 4 hlavní jídla (v nabídce jich bylo 10), 1 sladké jídlo (z pěti) a oblíbené ovoce. Paní kuchařky tedy v týdnu od 12. do 16. května 2025 připravily obědy dle výsledků ankety. Denně se v jídelně stravovalo přibližně 260 dětí (nižší počet byl způsoben školou v přírodě jednoho ročníku). Systém hodnocení zůstal stejný: chutnalo mi = vhazuji do nádoby usměvavého smajlíka, v opačném případě smutného.

Zde jsou výsledky: nejoblíbenější jídlem zmíněného týdne se (možná pro někoho překvapivě) staly nudle s mákem, jablkem a frankfurtskou polévkou (90,38 % hlasů), jen o dva hlasy méně získalo kuře na způsob bažanta s rýží, doplněné mrkvovým salátem s jablkem a polévkou s názvem hráškový krém s opečenou vekou (87,27 % hlasů). Pomyslný bronz si odnesl holandský řízek s bramborovou kaší, broskvovým kompotem a polévkou kulajdou (85,93 % hlasů), bramborou medaili získaly špagety po italsku s vepřovým masem, rajčaty, paprikou a česnečka (79,09 % hlasů) a 5. místo tentokrát patří rizotu z kuřecího masa s baby mrkvičkou, hráškem, kukuřicí a dýňovou polévkou s opečenou vekou (77,87 % hlasů).

Děkujeme všem, kteří se zapojili do ankety, a především pak školní kuchyni za realizaci akce 😊.

Jana Švábová